Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin Hrvatski olimpijski odbor (HOO) do dodijelio je Nagrade Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Među dobitnicima je i Športska zajednica grada Zadra čijoj je predsjednici Snježani Jurinić i uručena spomenuta nagrada.

Trofej kojije imenovan po legendarnom slunjskom mačevaocu, prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje (bronca na OI u Parizu 1900.), HOO je utemeljio odlukom Vijeća na 24. sjednice potkraj ožujka ove godine. Nagrada se sastoji od pisane povelje, te skulpture povezane s Neralićevim likom i djelom.

Članovi Ocjenjivačkog suda prve Nagrade Milan Neralić su Mladen Pavičević (predsjednik), Darko Ivošević, Mario Meštrović, Ante Tanfara, Zvjezdana Tuma Pavlov, Sanda Čorak i Siniša Krajač, koji je ujedno i inicijator uvođenja ovog priznanja.

  • Ponosna sam i presretna što sam u ime Športske zajednice Grada Zadra mogla na svečanosti, uz druge dobitnike, primiti Nagradu Milan Neralić jer je ŠZGZ-a doista subjekt koji u prethodnom razdoblju dobro osmišljenom i ostvarenom politikom, u suradnji s Gradom Zadrom, te nizom drugih subjekata, klubova, udruga i saveza, te i Županijskom zajednicom športova, ustrajno i kontinuirano promiče razvoj sporta i sportske rekreacije – kazala je, uz ostalo, Snježana Jurinić.

Povodom Svjetskog dana sporta i sljedećih godina HOO-ova Nagrada Milan Neralić dodjeljivat će se fizičkim osobama kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini, te pravnim osobama za dugogodišnji doprinos razvoju lokalnog sporta.

 

Zagreb, 3. lipnja 2019. – Odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), sa 24. sjednice potkraj ožujka ove godine, utemeljena je HOO-ova Nagrada Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Već u travnju raspisan je i proveden natječaj te će prvi laureati dobiti zaslužena priznanja na premijernoj dodjeli u utorak, 4. lipnja 2019. godine u 12 sati, u zagrebačkom hotelu Westin (17. kat). Nagrada nosi ime po legendarnom slunjskom mačevatelju Milanu Neraliću, prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje – bronce na drugim Igrama modernog doba, u Parizu 1900. godine.

Nagrada se sastoji od pisane povelje te skulpture povezane s Neralićevim likom i djelom. Dodjeljivat će se fizičkim osobama kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini te pravnim osobama za dugogodišnji doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Svake godine potkraj svibnja ili početkom lipnja, a povodom Svjetskog dana sporta, zaslužnike iz lokalnog sporta očekuje pet Nagrada Milana Neralića.

 

 

 

 

foto: ezadar