Preminuo boksački trener Damir Zrilić

Tužna vijest uzdrmala je zadarsku sportsku zajednicu na sam blagdan Uskrsa. Preminuo je boksački trener Damir Zrilić osnivač BK Diabolik koji je trenirao generacije uspješnih zadarskih boksača.

Zrilić se dugo borio s opakom bolešću, a uz svoje je boksače i potrebite bio do zadnjeg atoma snage.

Zrilića se tako moglo vidjeti i kao aktivnog sudionika humanitarne akcije zadarskih sportaša koji su prikupljali osnovne potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge krajem prošle godine.

Od Zrilića se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i suradnici poput novinara Željka Kapelarija, gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača, legendarnog navijača Borisa Marina…

BK Diabolik od svog se trenera oprostio ovom riječima:

Treneru, hvala ti na svemu !

Nakon borbe sa teškom bolešću nažalost nas je napustio naš trener Damir Zrilić.

Trener Zrilić je osnovao boksački klub “Diabolik” još davne 1994. godine i od tada je svojim znanjem i pristupom sportu i boksačima koje je trenira i učia činia ovaj svit boljim mistom za život. Znamo treneru da nisi bija ljubitelj patetike, ali u ovome trenutku lipe riči koje dolaze u glavu na spomen tvog imena moramo podiliti sa svima. Hvala ti što si nas godinama učija kako prije svega postati bolji čovik, tek onda sportaš, boksač i sve ostalo. Tvoji treninzi nisu bili samo boksački, bili su treninzi discipline, ljubaznosti, kulture, a tek onda boksa.

Boksačku dvoranu koja je bila sve ove godine tvoj dom činia si jednim predivnim mistom prepunih iskrenih osmjeha i lipih događanja. Odgaja si mnoštvo generacija, stvarao si šampione u boksu, šampione u životu. Sretna lica današnje dice koja koračaju tvojom dvoranom su odraz svega što si u prošlosti stvara. Danas njih uče tvoji učenici kojima si nesebično prenosija svoje znanje sve ove godine i bija uz njih kada je to najviše tribalo.

Nije bilo lipšeg osjećaja od onoga kad znaš da su u posljednje vrime nastupi tvojih boksača te uveseljavali i kada ti je najteže bilo. Svaku tvoju rič, svaki tvoj savjet i uputu će dobro pamtiti svi koji su te poznavali. Hvala ti na tome. Hvala ti što si nam nesebično prenosija sve tvoje najbolje osobine i znanja koja si posjedova. Zauvik ćemo te pamtiti, nositi u srcu i sjećati te se.

Boksači, treneri, oni koji bi došli đir, oni koji bi došli na kavu u klub, ljudi sa Voštarnice na kojoj si svakodnevno boravija. I znam, da sada ovo pročitaš nazva bi nas i napa zašto smo opet pisali gluposti po fejsu. Ali morali smo. Još jednom, hvala ti.

Vidimo se jednog dana prijatelju naš…

Izvor: 057info